kinderfeestje

Herken je het  vinden van een niet al te duur feestje? Gelukkig is een kinderhand nog steeds snel gevuld. Dure feestjes zijn helemaal niet nodig.

Hoe heb je een goedkoop kinderfeestje?

Met oudhollandse spelletjes zijn de kinderen zoet. Dat doet niemand meer en des te leuker.

  • Geen dure taart van de bakker. Een stuk cake met slagroom is lekker.
  • Koek happen als spel is leuk en de ontbijtkoek eten is heerlijk. Een paar chips in een zelfgemaakt puntzakje is een feestje, vergezeld met een bekertje ranja met een gekleurd rietje.
  • Eten de kinderen mee? Bak een pannenkoek want dat is altijd goed. Patat doet het goed. Oudere kinderen kunnen met zijn allen een plaatpizza maken. Gezond en leuk om te doen. In de zomermaanden is een bbq feest een idee. Knutselen is een bezigheid voor jongere en oudere kinderen. Op internet zijn voldoende ideeën te vinden en als je creatief bent, verzin je met gemak iets om te doen. In de uitverkoop zijn knutselpakketjes, papiertjes, kralen een stuk goedkoper. Haal dit tijdig in huis en gebruik de ingekochte spullen voor een feestje.
  • Voor oudere kinderen is een film (geleend uit de bibliotheek) een idee. Of een speurtocht, wandeltocht, iets maken van hout, een bbq in de tuin, zwembad in tuin, een hut bouwen, cake bakken en versieren… veel ideeën om zelf uit te voeren.

De ervaring leert dat kinderen in deze tijd verwend zijn door de luxe feesten. In de rustige omgeving van thuis is een eenvoudig feestje net zo leuk! En weer eens iets anders dan die feestjes van 2 uur buiten de deur.