besparen op feestjes en feestdagen

Besparen op eten betekent niet dat het eten vies zal zijn. In plaats van een bezoek aan de snackbar elke vrijdag kan je zelf patat bakken. In de patat pan, die je misschien hebt staan, of in de oven is het mogelijk een lekkere maaltijd te bereiden. Ook de bijbehorende snacks gaan de olie in of worden gebakken. Een potje appelmoes erbij en je hebt een goedkopere maaltijd.

Uiteten met vrienden of met de kinderen kan ook thuis. Denk aan een lekkere, bijzondere maaltijd. Een hartige taart smaakt heerlijk en is makkelijk te maken. Of wat vinden de gasten van een zelfgemaakte pizza met een glas rode wijn. Veel gasten vinden het vaak bijzonder dat iemand een gerecht voor hen heeft gemaakt. Een hartige taart of een zelfgemaakte pizza is eenvoudig, lekker en je hoeft niet diep in de buidel te tasten.

Taart zelf maken is net zo eenvoudig. Natuurlijk zijn er moeilijkere recepten of recepten met bijzondere en vaak ook duurdere ingrediënten. Kies voor eenvoudig maar lekker en maak het zoveel mogelijk zelf. Op internet staan vele budgetrecepten en vaak staat de prijs per persoon vermeld. Als je liever een taart uit een kant-en-klaar hulp pak maakt, dan heb je die natuurlijk in de aanbieding gekocht. Of mogelijk heb je een verse taart in een folder gezien en dan haal je die op omdat je bijvoorbeeld geen tijd had om zelf te bakken.

Chips en andere zoutjes zijn vaak in de aanbieding. Als je weet dat je visite krijgt of een verjaardag viert, haal je de lekkernijen op tijd in huis en bewaar je deze in de voorraadkast. Ook met snoepgoed kan het handig zijn, zeker als je kind iets met snoep trakteert of een kinderfeestje geeft.

Gourmetten tijdens kerst is een feest. De kant en klaar pakketten liggen mooi klaar om meegenomen te worden. Dat kan als het is afgeprijsd. Als het niet zo ver is, dan snijd je zelf de kipreepjes, draai je balletjes gehakt, maak je mini hamburgers. Ook zijn eimengsels en pannenkoekmix favoriet. Dat vult goed en je hebt minder vlees nodig.

Ga bij familie eten met de feestdagen en bespaar een dure maaltijd.

 

Besparen op kado's

Een kado geven hoort erbij. Een bespaar idee is zelf iets maken. Maar wat is dan vaak de vraag en heb je wel de tijd ervoor, ben je creatief en zal de ontvanger het waarderen. Nog een idee is om bijvoorbeeld een dienst aan te bieden zoals een keer uitgebreid koken, de tuin onderhouden, op de kinderen passen.

Mocht je liever iets willen kopen, dan koop je een kado met korting. Een leuk kado met korting voor een verjaardag, moederdag of vaderdag, Sinterklaas, kerst. Vaak maken jonge kinderen een kado voor hun vader of moeder. Natuurlijk is het leuk om iets te geven aan een vader of moeder. Bekijk folders en de aanbiedingen, let op de kortingscodes van internet.