de vriezer

Iedereen houdt weleens eten over. Vaak wordt eten weggegooid en dat is zonde. Niet alleen zonde, ook nog eens geldverspilling. Geld kan je besparen door het overvloedige eten in te vriezen. Ook kan je goedkoop gekochte vlees in de vriezer doen. 

Eten over: vries dit in. Overweeg om bijvoorbeeld van nasi of macaroni meer te koken. Wat overblijft eet je de volgende dag of je vriest dit in. Makkelijk invriezen,  ontdooien en op te bakken op dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Een veelgehoorde klaagzang van alleenstaanden is dat ze geen zin hebben om te koken omdat het te weinig is. Dit is eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld voor meerdere dagen te koken. Eet een dag van de maaltijd en de rest vries je in. 

Soms heb je van de drie paprika’s in een zak nog de helft over. Bedenk een gerecht met paprika of vries de gesneden paprika in. Van veel overgebleven producten kun je hartige taart maken. Ook andere groenten zijn makkelijk in te vriezen. Als je ziet dat je teveel hebt of niet snel opeet, vries het in.

Brood is makkelijk in te vriezen. Een lade is bestemd voor drie broden en eventueel bolletjes. Brood is vaak in de aanbieding en anders hebben de goedkopere supermarkten betaalbaar brood. Per dag haal je het aantal benodigde sneetjes brood uit de vriezer en leg deze op een bord. Ontdooien met een magnetron is niet nodig en naar de dure bakker gaan eveneens niet. Wil je toch altijd vers brood? Bak het dan zelf. 

Koop een goede, energie zuinige vriezer. Dit is een investering die zich terugwint en kan je dus besparen.