sla groot in

 

Door groot in te kopen, kan je veel besparen. Een zuinige vriezer is een goede investering.

Van producten die je lang kunt bewaren en vaak gebruikt, kun je een voorraad aanleggen. Denk aan shampoo, rijst, macaroni, zeep, potten groenten. Let op de aanbiedingen. Voordat je inkoopt, kun je op internet kijken waar jouw product het goedkoopst is. Pluis ook alle folders na. Vergelijk de folders en internet zodat je de meest gunstige prijs vindt. 

Verzorgingsartikelen kan je uit diverse winkels halen. Drogisterij, supermarkten hebben zeer regelmatig aanbiedingen. De ene winkel heeft een groot verpakking van 4 flessen shampoo en de supermarkt adverteert met 2 halen, 1 betalen. Reken de prijs per fles uit.

Koop van bijvoorbeeld vlees de grootverpakking van 1 kilo en maak thuis kleinere porties die in vriest. Het vlees is in de aanbieding en vaak per kilo goedkoper dan voor 250 gram terwijl dit ook een aanbieding is. Let goed op dat je geen kleine pakjes vlees koopt en kijk naar de prijs per kilo. Thuis in kleinere porties verdelen, is een kleine moeite en levert geld op. 

Ook van groenten kan je beter een groot verpakking kopen. Of als er een aanbieding is, sla je meer in dan nodig. Wat je niet direct nodig hebt, vries je in. Denk aan paprika en sperziebonen. 

Boodschappen doen net over de grens is goedkoper. Als je in een grensstreek woont, doe eens in de maand of  per 6 weken boodschappen in het buitenland en sla voldoende in. In Duitsland zijn enkele artikelen een stuk goedkoper. Ook hierbij gelden de regels: aanbiedingen via internet bekijken, lijstje maken, vergelijken op internet en contant geld mee.